Ben Brunt

Bas – Ben Brunt

De bariton Ben Brunt (1965) studeerde solozang aan de conservatoria van Leeuwarden en Groningen bij achtereenvolgens Aerde Kuiper, Maria Rondèl en Grethe de Vink.
Hij behaalde in 1992 zijn Docerend Musicus – diploma en volgt sindsdien lessen bij Jelle Draijer. Sinds augustus 2008 verdiept hij zich in de EVT (Estill Voice Training) en volgt daartoe lessen bij Marja Reinders.
Al vanaf zijn studie heeft hij in verschillende koren gezongen en treedt hij regelmatig solistisch op bij verscheidene koorconcerten. Zo was hij onder anderen als solist te beluisteren in de Johannes Passion van J. S. Bach, de Messiah van G. Fr. Handel, de Jehannes Passy van H. Pruiksma, het Requiem van G. Fauré, de Carmina Burana van C. Orff, missen van W.A. Mozart en verscheidene cantates van Bach, Buxtehude en Telemann. Ook was hij Bonifatius in de Bonifatius Passie van A.E. de Bruijn en Wyldeman, de leider van de Friezen,  in “Fjoer en Wetter” van R. Goorhuis. Hij heeft meegewerkt aan verscheidene CD opnames.
Hij was één van de vaste baritons van “Capella Frisiae”, zing geregeld mee in producties van de Nederlandse Bachacademie en vormt samen met fluitiste Jacqueline Ebbers en pianiste Saskia Zoet het ensemble “Musitrique”.
Hij geeft zanglessen in zijn eigen privé-praktijk en is daarnaast als zangdocent verbonden aan “Opus 3”, centrum voor muziek in noordoost Friesland (Dokkum) alwaar hij ook het popkoor leidt. Ook  is hij dirigent van gospelgroep “The Freedomsingers” uit Engwierum, het seniorenkoor “Parnas” uit Leeuwarden en de sjonggroep “Heusj” uit Ferwert.