Jan KruisselbrinkJan Kruisselbrink Jan Kruisselbrink, Baswerd geboren in Wapenveld. Na zijn middelbare school studeerde hij solozang en koordirectie aan het conservatorium te Zwolle bij resp.

Lucienne Bouwman en Jos Leussink. Orkestdirectie kreeg hij van Tilo Lehmann en ook studeerde hij enige jaren contrabas. Na zijn studie deed hij mee aan diverse cursussen orkestdirectie bij o.a. Hein Jordans, Jan Stulen en Jan Eelkema.

Hij heeft veel ervaring opgedaan in zijn functie als dirigent van verschillende oratoriumkoren in o.a. Steenwijk, Heerenveen en Assen, waarmee jaarlijks de “grote werken” voor koor, solisten en orkest werden uitgevoerd. Bekende werken zoals de Matthäus Passion, de Elias, de Schöpfung, maar ook minder bekende werken zoals het Gloria van John Rutter, de Five Mystical Songs van Vaughan Williams of de Crucifixion van Stainer werden onder zijn leiding uitgevoerd. Als zanger treedt hij regelmatig in de regio op bij verschillende koren in werken als missen van Mozart, cantates van Bach, Passion van Perth, Mattheus passie van Gerrit Stulp, Crucifixion van Stainer, Bethlehem van Mounder, Petite Messe Solennelle van Rossini en diverse Festivals of Lessons and Carols. Hij zong onder dirigenten als Gerrit Stulp, Jan Kleinbussink, Klaas Stok, Jos van Veldhoven en Jan Achterkamp. Als koorzanger/solist is hij verbonden aan het Collegium Musora te Deventer, welk gezelschap gespecialiseerd is in het uitvoeren van oude muziek op historisch verantwoorde wijze, alsmede Capella Isalana te Nijmegen.

Jan Kruisselbrink, Bas